lördag 2 augusti 2014

Homosexualitet är inte "onaturligare" än heterosex med kondom

Idag har årets Pridedemonstration åter erövrat Stockholm. Eftersom jag inte kunde vara på plats skriver jag istället ett inlägg om HBTQ-frågor här.

Det finns människor som har svårt att acceptera HBTQ-människor. En del människor känner sig bara attraherade av andra av samma kön, en del atrtaheras av både andra av samma kön och av det andra könet, en del känner att de inte fötts med rätt kön och vill definiera sig som ett annat, eller operera sig så att de faktiskt får ett annat kön. Några människor tycker fortfarande att detta är onaturligt. På ett sätt har de rätt, men på ett annat sätt väldigt fel.

Sexualitet är en drivkraft som finns till för ett syfte, för att en individ ska föröka sig. Om man inte tror att Gud har skapat människan direkt så instämmer man antagligen i att människan och sexualiteten har utvecklats utan något förutbestämt syfte genom evolution. Vi njuter av sex och känner attraktion eftersom det är vårt sätt att föröka oss och sprida våra gener. Den enda evolutionära funktionen av sex är således att göra barn.

Frågan är varför homosexualitet skulle vara något onaturligt. Det innebär att attraktionen riktas mot någon av samma kön, vilket (idag) inte kan resultera i barn. Detta är självfallet meningslöst ur ren evolutionär punkt, på det sättet att sex mellan två personer av samma kön inte är vad driften finns till för att åstadkomma. Men att sexualdriften uppkommer för förökning innebär inte att det är onaturligt att använda den till annat. Homosexualitet förekommer dessutom i alla nivåer av djurriket, så begreppet "naturligt" blir väldigt märkligt att använda.
 
Sex med kondom är precis lika meningslöst ur förökningssynpunkt som sex mellan två personer av samma kön. Sex som varar längre än absolut nödvändigt är lika meningslöst. Samma sak gäller givetvis onani. Däremot försvinner inte bieffekten som finns till för att vi ska vilja föröka oss, njutningen. Den skadar ingen, så varför skulle vi inte njuta av sex oavsett om vi är attraherade av personer av samma eller annat kön?

Det bör tilläggas att även om man tror på en allsmäktig Gud som har ett högre syfte med människans sexualitet, så kan man undra varför denne gud skulle skapa attraktion mellan människor av samma kön om det vore något dåligt. Det vore faktiskt ganska elakt.

Faktum är att HBTQ-människor inte skadar någon genom att vara öppna med sin sexualitet. Att ha en viss sexuell läggning är inte något man väljer utan något man föds med, så att tvinga människor att dölja den eller straffas för den är däremot en stor frihetsinskränkning som skadar människor. Detta är vad Pride är en demonstration mot. Mot inskränkthet och förtryck, och för varje människas frihet att älska vem man vill och ha vilken könsidentitet man vill. Detta är vad vissa länder i Europa i princip förbjuder, och detta är varför vi måste kämpa för människors rätt att få gå i Pridetåg, och att få vara öppna med vilken sexuell läggning man har, i hela världen.

Som avslutning bjuder jag på en bild från Kulturnatten i Uppsala 2013. Ombytta könsroller. Jag i klänning till vänster och Thea Andersson, ordförande för LUF Uppsala, som kommunpamp till höger. Själv är jag inte transsexuell, men vår demonstration var mot könsnormer och för alla människors rätt att klä sig som man vill, älska vem man vill och ha vilken könsidentitet man vill, så jag testade klänning och smink. Varken jag själv eller någon annan tog någon skada av det.

Låt tusen barn blomma!

Oscar Matti
Liberala Ungdomsförbundet i Uppsala län
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar