söndag 31 augusti 2014

Två veckor kvar!

Om 14 dagar är det val. Det här inlägget syftar till att peppa alla medlemmar i LUF Uppsala, men även liberaler på andra ställen.

Vi har haft åtta år av alliansstyre. Det kan låta som en lång tid. Vi vet dock att det finns så mycket kvar att göra. Skolans kursändring, där vi går från en skola som skyr betyg och bedömning till en skola där all undervisning ska ha ett mål, och där läraren har skyldighet att hjälpa eleverna att uppnå dessa mål men också förutsättningar att göra detta, har bara börjat. Säkerhetspolitiken måste också fortsätta att förändras, vi behöver både avsätta resurser nog att försvara Sverige tills hjälp anländer om det blir krig, och försäkra oss om att hjälp faktiskt anländer genom att gå med i Nato. Vi har öppnat för friare rörlighet genom bland annat liberalare regler för arbetskraftsinvandring, och genom att vi beslutat att vi ska behandla papperslösa mer humant - det gäller att fortsätta med det och ta striden för fri rörlighet.

Allt det här är saker vi vill fortsätta arbeta med under de kommande fyra åren. För att det ska vara möjligt måste vi dock vinna valet om 14 dagar.

Det finns många faktorer som påverkar ett valresultat. En faktor vi kan påverka är vårt eget arbete, våra egna ansträngningar för att uppnå fyra år till av liberalism i Sverige. Vi kan se till att vi jobbar hårt och intensivt (utan att bränna ut oss), och att vi jobbar länge. Två veckor är inte lång tid, lite större ansträngning under denna period klarar vi av, efter valet kan vi alla vila ut. Vi kan även se till att göra rätt saker, vara smarta och pedagogiska i de frågor vi driver och göra sådant som är effektivt.

Vi som sitter i styrelsen i distriktet, och vi som är anställda som valarbetare för Folkpartiet, har ett lite större ansvar för att Folkpartiet gör en bra valrörelse. Men alla medlemmar har möjlighet att dra sitt strå till stacken. Medlemmarna har hittills visat entusiasm, på valupptakten och andra evenemang. Nu finns det alla möjligheter att vara aktiv. Flygbladsutdelningar, morgonkampanjer, pass i valstugan, internetkampanjer, utdelning av valsedlar. Allt detta ska göras. Vill ni hjälpa till är det bara att skriva om det i facebook-gruppen, kontakta distriktsstyrelsen eller kontakta valarbetarna. Allt det här är roligt, men en del aktiviteter kommer kanske att vara ännu roligare. Det kommer bland annat finnas möjlighet att stå i nattvalstuga, vilket var väldigt uppskattat under EP-valet, samt anordnas torgmöte med LUF.

Tillsammans kan vi uträtta stordåd! Om vi spelar som ett lag kan vi vinna det här. En liberal valseger uppnår vi tillsammans. Jag bjuder slutligen på lite motivation från Eric Thomas:

https://www.youtube.com/watch?v=q99sqwWXdZE

Oscar Matti
Liberala ungdomsförbundet i Uppsala län

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar